Hívjon: +36 30 / 530-98-89

Üdvözöljük a Gyerekülés Szakáruházban! Bármilyen kérdésben szívesen állunk rendelkezésére, keressen minket bátran bármikor!

A kilenc legjobb gyerekülés

Gyakran megkérdezik tőlünk, hogy melyik a legjobb gyerekülés. Mivel erre a kérdésre - véleményünk szerint - nincs jó válasz, ilyenkor rendszerint elindul egy parttalan beszélgetés - melyekből azonban néhány konklúzió levonható.

A kérdést azért nehéz megválaszolni, mert egy gyerekülés megítélésében sok objektív, de legalább annyi szubjektív tényező játszik szerepet. Mi objektív adatnak 100%-ig elfogadjuk az ADAC és / vagy ÖAMTC gyerekülés teszteket, hisz azokban (néhány szubjektív elemtől eltekintve, mint pl. a kezelhetőség) komoly méréseken, teszteken esik át egy-egy gyerekülés. A szubjektív kérdésekben - mint pl. mennyire kényelmes, milyen a tapintása, dizájn, forma, színek, minták, stb. - egy kicsit már nehezebb a dolgunk, hiszen ezt mindenkinek a saját ízlése határozza meg. Leküzdhetetlen problémát azonban ez sem okoz, hiszen a kínálatunkban csupa nagyszerű gyártó remek gyerekülései szerepelnek, ráadásul mindegyikük nagy hangsúlyt fektet arra, hogy kellően széles termékpalettával, és színválasztékkal rukkoljon elő. Néha segítheti a döntést az ár is, hiszen két vagy több hasonló teszteredménnyel rendelkező gyerekülés között ezen újabb objektív kritérium talán segít egyfajta rangsort felállítani. A tapasztalat azonban az esetek nagy részében erre rácáfolni látszik, hiszen (több)milliós értékű autókba szánjuk ezeket ez üléseket, ráadásul a család szeme-fénye fogja használni, így pár ezer / pár tízezer Ft különbség nem lehet a döntés alapja.

A véleményünk talán úgy foglalható össze, hogy szánjunk rá egy kis időt a kínálat áttekintésére, döntsük el, hogy Isofixes csatlakozású legyen-e az ülés, hagyjuk (vagy éppen pont ellenkezőleg: ne hagyjuk) magunkat elcsábítani apró - ám ötletes - fejlesztésektől, mint pl. egy mágneses övtartó a BeSafe gyerekülések esetében, vagy pl. beépített hangszóró a Recaro üléseiben, vagy pl. a számtalan rövidítéssel jelölt funkció a Römer gyereküléseknél, melyekkel tele van a szómagyarázatunk. Ha ezzel megvagyunk, válasszuk ki a számunkra megfelelő színt és felejtsük el a problémát - mert nem érdemes túldimenzionálni.

Válasszunk megbízható gyártótól (és nálunk csak ilyet találhat) számunkra megfelelő gyerekülést, és akkor az lesz Önnek a legjobb gyerekülés!

 

De, hogy konkrét segítséget is adjunk, vásárlói szemmel elvégeztünk egy kis előválogatást a tesztek alapján.

Az alábbi válogatás nem feltétlen azt tükrözi, hogy ezek az abszolút legjobb gyerekülések, hanem inkább azt, hogy mi az aktuális hangulatunknak megfelelően ma ezekből válogatnánk magunknak, és gyermekeinknek.

 

Íme tehát a "9 legjobb gyerekülés"

 

Csoport: 0 és 0+

Súly: születéstől - 13 kg-ig
Kor: születéstől ~ 1 év-ig
 

Csoport: 0+ és 1

Súly: születéstől 18 kg-ig
Kor: születéstől ~ 4 év-ig

 

Csoport: 1

Súly: 9-18 kg-ig
Kor: kb 9 hónaptól ~ 4 év-ig

 

Csoport: 2-3

Súly: 15-36 kg-ig
Kor: ~ 4-12 év-ig