Hívjon: +36 30 / 530-98-89

Üdvözöljük a Gyerekülés Szakáruházban! Bármilyen kérdésben szívesen állunk rendelkezésére, keressen minket bátran bármikor!

BeSafe gyerekülés áttekintő

HTS Besafe  gyerekülés -  Skandináv biztonság

 

A HTS Besafe egy norvég vállalat Krøderen-ben. A cég története hosszú időkre nyúlik vissza. Kezdetben lószerszámok, nyergek gyártásával foglalkozott. Ám a technika fejlődésével a cégnek is változnia kellett az 1930-as években, ezért a lovakról, a korábbi közlekedési eszközökről áttértek az autókra. Először nyergek helyett autók ülésének huzatait gyártotta, majd később különféle autóalkatrészek és autósülések is bekerültek a termékei közé.

1963-ban kezdett a HTS Besafe gyerekülést gyártani.

Jelenleg a HTS Besafe AS egyike azon vezető nagyvállalatoknak, amelyek színvonalas, jó minőségű gyerekülések fejlesztésével és gyártásával foglalkozik számos más közlekedésbiztonsági termék mellett (kerékpáros sisakok, kerékpáros ülések... stb.).

 

A cég fő hajtóerejét az adja, hogy azt kell a legjobban megvédeni, ami a legfontosabb számunkra: a gyermeket! A Besafe éppen ezért azt tűzte ki céljául, hogy minden korcsoport számára a lehető legbiztonságosabb gyerekülést fejlessze ki. 

 

A Besafe főbb szempontjai: biztonság, design és innováció. Ezeket figyelembe véve alkotta / alkotja meg legbiztonságosabb gyereküléseit.

Hollandiai kutató- és fejlesztési részlege állandóan a termékek korszerűsítésével foglalkozik, ezáltal a gyerekek utcai biztonságát nagyban javítja. Mindegyik Besafe gyerekülés nagyon jó eredményt ér el a különböző autóklubok, magazinok és fogyasztóvédelmi intézetek tesztjein.

A Besafe részt vesz különféle nemzetközi kutatóprojektekben, állandóan elemzik, hogy mi nyújthatná a legnagyobb védelmet.

BeSafe Gyerekülés SIR bemutatása Tanulmányok igazolják például, hogy oldalirányú ütközés esetén nagyon komoly nyak- és fejsérülések következnek be. Ezért a Besafe iZi Up X3 Fix gyerekülést már úgy tervezték, hogy egy oldalirányú ütközés esetén az ülés elfordul, így nagyobb védelmet nyújtva a benne ülő gyermeknek, és ezáltal megvédi a komoly sérülésektől.

 

Végezetül tehát leszögezhetjük, hogy habár a BeSafe gyerekülés nem tartozik az olcsóbb ülések közé, és állatmintás illetve túl színes huzatokkal sem rendelhetőek, mégis a legjobb gyerekülések között említhetjük őket, amit az ADAC tesztek vagy az ÖAMTC tesztek eredményei is bizonyítanak.

 

Menetiránynak háttal beszerelt gyerekülés 5x biztonságosabb!

Már az 1960-as években felfedezték, mennyire előnyös a kisgyerekeknek, ha egy közlekedési baleset bekövetkeztekor menetiránynak háttal utaznak. Ez okból a skandináv piacon 3 év alatti gyermekek részére csak menetiránynak háttal beköthető gyereküléseket forgalmaznak. 

 

Menetiránynak megfelelően beszerelt gyerekülés túl nagy terhelést jelenthet a nyakra és a fejre.

A kisgyerekek nem kicsi felnőttek! Az ő fejük még aránytalanul nehéz, a nyaki és hátcsigolyáik még nem fejlődtek ki teljesen, reakcióképességük és reflexeik még nem teljesen megfelelők. Egy esetleges ütközés esetén annyira nagy a rájuk ható erő, hogy ezáltal komoly nyaki- és fejsérüléseket tudnak elszenvedni. 

Addig használják a menetiránynak háttal beköthető gyerekülést, ameddig csak lehet! Egy ilyen gyerekülésben 5x kevesebb a nyaki- és fejsérülés.


BeSafe gyerekülés áttekintő ECE csoportok szerint:

 

Csoport: 0+

Súly: születéstől 13 kg-ig

Kor: születéstől ~ 18 hó-ig

 BeSafe iZi Go Gyerekülés

 BeSafe iZi Go Isofix Base

BeSafe iZi Go

BeSafe iZi Go Isofix Base

 

 

 

 

Csoport: 0+ és 1

Súly: születéstől 18 kg-ig

Kor: születéstől ~ 4 év-ig

 Besafe iZi Combi Isofix X4 Gyerekülés

 BeSafe iZi Combi Isofix X3 Gyerekülés

 

BeSafe iZi Combi Isofix X4

BeSafe iZi Combi Isofix X3

 
     

Csoport: 0+, 1 és 2

Súly: 0 kg - 25 kg-ig

Kor: 6 hó ~ 5 év-ig

 BeSafe iZi Plus Gyerekülés

BeSafe iZi Plus

 

 

 

 

Csoport: 1

Súly: 9 kg-18 kg

Kor: 9 hó ~ 4 év-ig

 BeSafe iZi Comfort X3 Gyerekülés

 BeSafe iZi Comfort Isofix X3 Gyerekülés

 

 

BeSafe iZi Comfort X3

BeSafe iZi Comfort Isofix X3

 

 

 

 

 

 

Csoport: 2-3

Súly: 15 kg-36 kg

Kor: 4 év ~ 12 év-ig

BeSafe iZi Up X3 Gyerekülés 

 BeSafe iZi Up X3 Fix Gyerekülés

 

 

BeSafe iZi Up X3

BeSafe iZi Up X3 Fix